Sydow

Lättskött trädgårdInspiration

Posted by Eva von Sydow Mon, May 08, 2017 09:25:10

Det är många som ofta frågar efter en lättskött trädgård. En lättskött trädgård kan i mångas ögon vara en stor gräsmatta med två äppelträd men en lättskött trädgård kan vara så mycket mer. Tänkt för dig själv "vart i min trädgård vill jag vara?" "vart har jag mest sol på sommaren, kvällssol?" "vart vill jag grilla med vännerna ha koll på barnen som leker och nå kryddodlingen?". Det är från denna plats du ska utgå ifrån, för har du en jätte stor trädgård och börjar fixa lite där du vill sola, lite där du vill grilla och lite längst bort där barnen ska leka kommer det inte finnas någon sammanhållning och trädgården kommer kännas oklar, utspridd och det kommer inte vara lika skönt att vistas ute.
Så om du tar din solplats, din grill, odlingen och barnen och sätter de nära varandra kommer det bli en bättre harmoni i trädgården.
Blog image
Här är poolen utgångspunkten, där ska byggas en trätrall runt för att ge plats för solstolar samt lek för barnen, bakom solstolarna ska det byggas spaljéer där klätterväxter kommer planteras för lite insynsskydd. Bredvid intill huset kommer en stenläggning läggas där grillen och utemöblerna kommer finnas för sommarkvällarna samt ett uterum kommer byggas för sena kvällar när det börjar bli kyligare ute.
Till vänster om trädäcket och stenläggningen kommer odlingslådorna finnas lättillgängliga där hela familjen kan gå och plocka.
Här ser ni då att hela familjen kommer kunna göra det var och en vill utan att hamna på helt olika ställen i trädgården och det blir en lättskött trädgård då det inte är smårabatter lite här och där utan en stor trä och stenyta och odlingslådor.
Här är två tips ifall man inte vill ha en gräsmatta eller rabatt men ändå vill ha lite växter:
Tänk på att höja upp krukorna lite så inte trallen blir förstörd. Bild 2 är det mindre krukor i de stora krukorna, de mindre krukorna i går inte hela vägen ner till trallen.
Blog imageBlog imageDessa krukor klarar även att stå ute hela vintern eftersom dem är gjorda i trä och plast så om de expanderar lite går dem inte söder som vissa keramikkrukor gör.

Sen kan man alltid utöka sin trädgård om det skulle viljas. Tänk på om du ska göra en rabatt, ta i lite med storleken, gör du små rabatter är det lätt att de blir igenväxta och det är svårt att hålla efterdom, gör du en ordentlig rabatt och fyller ut den ordentligt kommer ogräset att ha svårare att växa och det är lättare för dig att ta hand om den.
Lycka till!

RadhusInspiration

Posted by Eva von Sydow Mon, May 08, 2017 08:51:42

Här ser vi en framsida hos en kund som inte är speciellt intresserad av trädgård men vill ändå kunna odla lite kryddor till grillen.
Blog imageSå vi grävde ut den vildvuxna rabatten och la betongplattor, byggde en planteringslåda i trä för odling av kryddor och även en smal rabatt med smultronplantor i.
Blog imageRadhusInspiration

Posted by Eva von Sydow Tue, February 21, 2017 10:33:52

Mer inspiration för er med mindre trädgårdsyta. Detta radhus har en trädgård där bak men även 3 kvadratliknande rabatter på framsidan där vi har planterat lättskötta växter. Här är en av kvadraterna som vi har lagt grusgångar med kullersten lägst kanterna. Där efter har vi planterat olika lättskötta växter samt buskar utifrån kundens önskemål.smiley
Blog imageBlog image
Blog imageBlog image

Jobb från sommaren 2016Inspiration

Posted by Eva von Sydow Fri, February 17, 2017 13:54:53

Här är lite före och efterbilder från jobb sommaren 2016.

Här är före och efterbild när vi har gjort en ny planteringslåda enligt kundens önskemål.
Blog image
Blog image
Kund nr 2 behövde hjälp inför flytten. Allt som allt tog det 2 dagar att snygga till rabatterna.
Blog image


Blog image
Kund nr 3 är en marina som behövde hjälp vid deras informationshus där de hade en lång stenrabatt som behövdes snyggas till.
Blog image
Blog image

Ny startInspiration

Posted by Eva von Sydow Tue, October 25, 2016 10:29:51

Nu är det dags för en ny start med ny hemsida och blogg. Nu ska det även bli bättring på uppdateringen! Så håll ut ett tag så kommer inspirationen flöda här.

Blog image